Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Wijncursus SDEN 2/3 vinoloog Robert Verweij

De wijncursussen worden verzorgd door vinoloog Robert Verweij van TeesT. Hij behandelt wijn zoals het bedoeld is: als een mooi landbouwproduct waar je van kunt genieten. Liever geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Welke wijn past bij welk gerecht? Op welke temperatuur? Hoe kun je wijn het best bewaren? En is er een goed systeem om wijn te proeven?

LET OP: DE SWEN 1, 2 EN 3 INDELING IS GEWIJZIGD!

Meer info over SWEN en SDEN

WIJNCURSUS SDEN 2

In de wijncursus "Wijnoorkonde" op SDEN 2 niveau behandelen we de meest interessante wijnstreken en hun wijnen. Klimaat, druivenrassen en culinaire gewoonten komen aan bod. Daarnaast krijgt u de kans om al uw vragen te stellen: over het kopen, bewaren, wijn & spijs en het proeven van wijn.
 
De wijncursus voor startende wijnliefhebbers beslaat 4 avonden van 19:00 tot 22:00. Een vooropleiding is niet nodig. Iedere avond proeven we 8 wijnen, dus 32 wijnen in totaal. U kunt na de wijncursus een officieel examen doen op SDEN 2 niveau. Wanneer u slaagt ontvangt u de Wijnoorkonde. Exameninformatie vind u hier.


Kosten wijncursus SDEN 2 (nog geen cursus gepland in 2018)
Wijncursus: € 249 (vrijgesteld van btw)
Deze prijs is exclusief boek, deze dient u zelf te bestellen.


WIJNCURSUS SDEN 3
Deze wijncursus is uitgebreid, met aardig wat theorie. Met ook wat huiswerk dus, houd daar rekening mee. Als je het huiswerk goed bijhoudt en het examen doet, heb je een hoop theorie opgedaan na de cursus waar je de rest van je leven plezier van hebt. Als je de theorie laat voor wat het is heb je 8 leuke en leerzame avonden waarop je goed leert proeven. Echter heb je een jaar later geen parate kennis van gebieden, druiven of wijnstijlen. Het is verstandig de keuze vooraf te maken.

Een officieel diploma is het doel van de cursus. U kunt na deze wijncursus een officieel examen doen op SDEN 3 niveau. Wanneer u slaagt ontvangt u het Wijnbrevet. Hiervoor hoeft u niet eerst het SDEN 2 examen te doen. Exameninformatie vind u hier.

Wijncursus 2018 (Wijnbrevet / SDEN 3)
8 januari
15 januari
22 januari
29 januari
12 februari
12 maart    
19 maart   
23 april

Kosten
Wijncursus: € 450 (vrijgesteld van btw)
Deze prijs is exclusief boek, deze dient u zelf te bestellen.

Informatie en inschrijven
Inschrijven en informatie aanvragen gaat via het contactformulier op www.TeesT.nl

Tot ziens op de wijncursus in Noord-Holland!

iTkitchen . Links . Contact