Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Kaascursus door Betty Koster & Robert Verweij

Betty Koster en Robert Verweij verzorgen samen de enige gastronomische kaascursus van Nederland. Deze cursus is een must voor iedereen die dagelijks met kaas bezig is. De doelgroep bestaat uit mensen die beroepsmatig met kaas werken, bijvoorbeeld: sommeliers, horecapersoneel, kaasverkopend personeel en kaasmakers. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. Het is mogelijk voor particulieren om mee te doen aan de cursus.

Docenten
Betty Koster is een echte kaaskenster met jarenlange praktijkervaring en uitgebreide theoretische kennis. Haar kaasspeciaalzaak l'Amuse te IJmuiden en Amsterdam wordt door velen gezien als de beste kaaswinkel van Nederland. Robert Verweij is vinoloog en wijn/spijs docent. Als eigenaar van TeesT en mede-oprichter van Culinair Centrum Beverwijk is hij cursusleider en verzorgt hij het gastronomie-deel: kaas en wijn combineren.

Doel
Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het combineren van kaas en wijn.

Lokatie en tijd
Les 1 vindt plaats in Lunteren bij kaasboerderij "De Groote Voort" (bekend van Olde Remeker). Les 2, 3 en 4 vinden plaats in Beverwijk. De lessen zijn van 10.00 tot 17.00.

Data najaar 2017 (wachtlijst)

4 september (Lunteren)
9 oktober
16 oktober
23 oktober
6 november (examen 10:00 - 11:15)

Data voorjaar 2018
19 februari (Lunteren)
26 februari
12 maart
19 maart
23 april (examen 10:00 - 11:15)

DAG 1: 
• Productie van kaas 
• De verschillende soorten kaasbereidingen 
• Rondleiding op boerenkaasmakerij "De Groote Voort" te Lunteren 
• Demonstratie en uitleg door kaasmaker Jan-Dirk van de Voort 
• Kaasproeverij 

DAG 2:
• Kaas en wijn combineren
• Kaas en wijn proeverij 
• Kaas uit Frankrijk 
• Kaasproeverij
 
DAG 3:
• Kaas serveren in restaurants 
• Kaas uit Italië 
• Kaas uit Spanje 
• Kaasproeverij 

DAG 4:
• Kaas kopen, verkopen en bewaren 
• Kaas uit de rest van Europa 
• Kaas uit de rest van de wereld 
• Kaasproeverij 

Quotes van cursisten
"Ongelofelijk, wat weet die Betty Koster veel van kaas."
"M'n gasten kan ik veel beter adviseren met goede en spannende kaas-wijn combinaties."
"Nu kan ik beter de wijn vinden die bij de kaas past, ivm altijd maar Port."
 
Inschrijven en informatie
U kunt zich inschrijven of meer info opvragen via het contactformulier.
Hier kunt u ook aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden over nieuwe data.
Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 18.

Kosten
Kaascursus  € 570 (vrij van btw)
Lesboek "500 favoriete kazen" van Betty Koster  € 28,50
(incl. 4 x lunch, examen, reader en alle consumpties)





iTkitchen . Links . Contact