Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus
Dutch Pastry Decathlon 2018

Tijdens de Noord-Hollandse Horecabeurs, georganiseerd door VHC Jongens BV, heeft Culinair Centrum Beverwijk dit jaar voor de eerste keer een patisseriewedstrijd georganiseerd. Aan deze wedstrijd hebben vier teams van twee personen deelgenomen. De juryrapportage was zeer lovend over de resultaten van alle deelnemers en de verschillen waren klein.


De juryleden waren Jeroen Goossens www.jeroengoossensdp.nl , Ivo Wolters, Product Developer Pastry en Marlon Koning werkzaam bij www.huisterduin.com/nl en Willem Himmelreich gepensioneerd docent van de Sterklas, het onderwijsinitiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

De winnaars zijn Ruben van Trigt, werkzaam bij Top’s Edelgebak en Matthijs Groen, werkzaam bij De Banq in Oudekerk aan de Amstel en een mooie tweede plaats voor Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen. De opdracht van de wedstrijd bestond uit vier onderdelen t.w. het maken van twee taarten, 16 friandises, vier desserts op bord en een showstuk van eetbare grondstoffen.

Patisserie en desserts worden steeds belangrijker voor de Horeca, het is immers een mooie manier om je te onderscheiden. De opleidingen van Culinair Centrum Beverwijk sluiten hier goed op aan door naast de patisserieopleidingen ook de koks in opleiding een flinke dosis patisseriekennis mee te geven. Dit begint al in het eerste jaar (niveau 2)

Op niveau 4 doen de studenten naast de kaas-, wijn- en gastronomie vakken hun specialisatie bij de vervolgopleiding “Patisserie The Next Level” of de “Chocolade-opleiding”. De docent van deze gevorderde patisserie-opleidingen is niemand minder dan Hof Patissier Jeroen Goossens, meervoudig winnaar van tal van Patisserie-wedstrijden in binnen- en buitenland.

De naam van de wedstrijd verwijst naar het bedrijf van Jeroen Goossens Dutch Pastry JG.

Foto's; Ingrid Janssen.


iTkitchen . Links . Contact