Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus
Opleiding tot Chocolatier - Patissier

Op woensdag 31 augustus start de Opleiding tot Chocolatier - Patissier

De opleiding staat onder leiding van Top Patissier Jeroen Goossens.
In vakkringen behoeft Jeroen Goossens nauwelijks introductie. Naar de website van Jeroen >>>

Alle lesstof wordt in overleg met Jeroen samengesteld. Op de eerste lesdag van iedere module krijgen de deelnemers een Masterclass van Jeroen over de te behandelen onderwerpen.

Doelgroep:
Koks, brood en banketbakkers, patissiers, ZZPers, vakmensen / ondernemers in de Horeca, Bakkerij en aanverwanten.

Toelatingseisen:
Het CCB diploma Basis Patisserie, of ZWK niveau 3 of Banketbakker niveau 3 of vergelijkbare EVC's. Goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen. De cursisten dienen de beschikking te hebben over een computer met internet, email, word en exel.

Studiedruk:
De praktijklessen zijn iedere woensdag van 10.00 uur tot plm 20.30 u, met uitzondering van de schoolvakanties, in Culinair Centrum Beverwijk. Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 5 - 8 uur per week aan zelfstudie.

Certificering:
Tijdens de opleiding maken de cursisten een portfolio lees verder >>>
Aan het eind van iedere module volgt een portfolio assessment, bij voldoende resultaat na 7 modules heeft de deelnemer toegang tot het examen. Dit examen wordt afgenomen door o.a. Jeroen Goossens. De geslaagden ontvangen een diploma.

Een greep uit de inhoud;

De opleiding bestaat uit 8 modules.
In iedere module heeft een thema, denk aan Herfst, Kerst, Winter, Valentijn, Pasen, Voorjaar en Zomer.

Per module maak je twee soorten bonbons, snij-, giet-, likeur-, kerserbonbons, nougat, caramel, fudge, toffee, truffels enz. Maar ook 2 taarten, gebakjes of friandishes, dessert op bord en een piece. Hier behandelen we o.a. glacages, biscuits, vullingen decoraties, spuittechnieken. Uiteraard speelt chocolade altijd de hoofdrol.

Theorie:
Vakkennis is onmisbaar om uit te groeien tot een goede Chocolatier -Patissier.
Daarom besteden we ook de nodige aandacht aan waren,- en materialenkennis, grondstoffenkennis en de allergenenwet, hygiéne en houdbaarheid, rheologie, suikerverwerking ( o.a. conversie Brix-Baumé, canderen), materialenkennis en om mooie smaakcombinaties te kunnen maken aan gastronomie.

Download voor een volledige beschrijving de syllabus >>>

Kosten:
De kosten van de gehele cursus bedragen € 3395.00 (8 modules) *)
lesmateriaal                                  stelpost  €    100.00
inclusief lunch en diner.

Daarnaast hebben of nemen de deelnemers een jaar abonnement op P&D a € 37.00
Een kokspak (plm. € 144.00) is verplicht.

*) vrij gesteld van btw, de overige kosten zijn inclusief btw.

Onder bepaalde voorwaarden is financiering mogelijk. 

Vakantie Rooster cursusjaar 2016- 2017

Herfstvakantie        17-10-2016 - 23-10-2016
Kerstvakantie          23-12-2016 - 08-01-2017
Voorjaarsvakantie   24-02-2017 - 04-03-2017
Paasvakantie          14-04-2017 - 22-04-2017
Pinkstervakantie      02-06-2017 - 09-06-2017
Zomervakantie        11-07-2017 - 26-08-2017

Vakantie Rooster cursusjaar 2017- 2018

Herfstvakantie         23 okt 2018 t/m 27 okt 2018
Kerstvakantie          23 dec 2017 t/m 7 jan 2018
Voorjaarsvakantie   24 feb 2018 t/m 4 mrt 2018
Paasvakantie            2 april 2018 t/m 7 april 2018
Pinkstervakantie     21 mei 2018 t/m 26 mei 2018
Zomervakantie        14 jul 2018 t/m 26 aug 2018

Let op!

Er is gewoon les tijdens de meivakantie  28-04-2018 - 06-05-2018

Wijzigingen voorbehouden.






iTkitchen . Links . Contact