Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Estefhan Meijer

Estefhan is het type student waar iedere opleider graag een klas vol van wil hebben.
Gemotiveerd, leergierig en onvermoeibaar.  Patissier worden  in een sterrenzaak is een enorme prestatie en toch weten wij zeker dat Estefhan nog lang niet aan zijn plafond zit.
We verheugen ons dan ook op zijn komst bij de Niveau 4 opleiding of bij the next level.

Estefhan over CCB
Tijdens mijn koks opleiding heb ik in diverse leerbedrijven kennis opgedaan in alle afdelingen van de keuken. Gaandeweg ging mijn interesse steeds meer uit naar de patisserie. In mijn niveau 3 koks opleiding werd er maar beperkt  aandacht besteed aan patisserie dus had ik al tijdens die opleiding besloten om na het behalen van mijn diploma een patisserie opleiding te gaan volgen om de fijne kneepjes te leren van de, naar mijn idee, mooiste afdeling van de keuken. Dus ging ik op onderzoek uit naar een geschikte, praktijk gerichte patisserie opleiding met voldoende inhoud. Al gauw kwam ik terecht bij het CCB. Na vergelijking met andere patisserie opleidingen was de keuze snel gemaakt. Deze opleiding sprong er met kop en schouder boven uit.
Werkelijk alle facetten van de klassieke en moderne patisserie komen hier aan bod.
En dan de vakkennis en het enthousiasme van de docenten, het zijn werkelijk inspirators. Toen ik langskwam om mij in te schrijven werd ik pas echt goed besmet met het patisserie virus. Ik had natuurlijk tal van vragen over van alles en nog wat en op alles konden ze feilloos antwoord geven. Ik kon niet wachten om met de opleiding te starten.  

Inmiddels is het voor mij alweer een paar jaar geleden dat ik mijn patisserie opleiding bij het CCB heb afgerond en ik kijk er nog steeds met plezier op terug. Het heeft mij dan ook uiteindelijk gebracht tot waar ik nu ben namelijk Patissier bij restaurant Bridges waar wij op 23-11-2013 onze eerste Michelin ster hebben behaald.
Zonder  de gedegen vooropleiding van het CCB had ik nooit op dit niveau kunnen presteren.

Hartelijk dank allemaal.

Met culinaire groet,

Estefhan Meijer.

Opleiding bij het CCB

Patisserie 2011-2012
iTkitchen . Links . Contact