Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Charlotte Hansen

Na het behalen van mijn havo diploma wist ik niet goed welke kant ik op wilde qua studie.
Ik had altijd een grote passie voor koken en lekker eten maar dat bleef bij een hobby dacht ik. Van kleins af aan leerde ik al alle heerlijke kruiden kennen van mijn vader die in Indonesië geboren is.  Samen hebben wij veel tijd in de keuken doorgebracht. Helaas werd hij erg ziek en is hij overleden.  Ik ben nu extra gemotiveerd maar ook blij dat ik zijn grote passie kan voortzetten.

Via mijn moeder kwam ik bij het CCB terecht. Die had daar destijds met collega’s van school een workshop gevolgd en adviseerde mij de stap te wagen. Daar ging ik dan, als fanatieke hobby kok naar een professionele opleiding.

Het was een pittige maar ontzettend leerzame tijd. Veel  leuke, lieve mensen om mij heen die allemaal even gepassioneerd zijn. Ik heb niveau twee en drie afgemaakt. Nog steeds mis ik de gezellige schoonmaak momentjes met Beyonce op de speakers ;)

Via Fred Colli ben ik bij Zaamen in Haarlem terecht gekomen. Een mooi ondernemerspand waar gemiddeld dertig mensen lunchen per dag. Ik krijg hier  alle vrijheid  om elke dag weer mooie drie gangen menu’s te bedenken. Ook geef ik  kookworkshops aan de mensen die daar kantoor houden. Een super plek waar ik lekker creatief kan zijn en tegelijkertijd het gezellige  contact houd met mensen om mee heen.

Het was altijd al een droom om te koken op tv als een soort Nigella Lawson ;)
Sinds kort werk ik bij Fox Sport. In het voetbal  programma de Tafel van Kees kook ik elke zondag live in de uitzending. Daar kook ik onder anderen voor Kees Jansma en Hans Kraai Junior en de wekelijks aanschuivende gasten. Ook daar leer ik erg veel bij en heb ik het ontzettend naar mijn zin.

Het CCB heeft mij echt heel veel moois gebracht. Ik heb het gevoel dat ik helemaal op mijn plek ben en hoop nog op vele mooie kook avonturen.
 
Een dikke kus van Charlotte Hansen.

CCB over Charlotte,
Eigenlijk kunnen we kort zijn, als Charlotte binnen komt gaat spontaan de zon schijnen.
Het verbaast ons dan ook niet dat ook de TV wereld haar ontdekt heeft. Charlot gaat een gouden toekomst tegemoet en wij stonden aan het begin (zei hij met gepaste trots:)
Nigella Lawson, watch your back!
iTkitchen . Links . Contact