Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Alex Jansen

Kookgek, vakidioot en een overactieve liefhebber van mooie producten en gerechten. Na acht jaar een eigen catering bedrijf te hebben gehad moest ik verder. Ik ben weer naar ‘school’ gegaan bij het CCB. De uitdaging? snel groeien en de stof opnemen als een spons, hier was ik naar opzoek.

Studeren naast een fulltime baan is niet gemakkelijk. 50 uur per week werken en (omdat ik meerdere opleidingen tegelijk wilde doen) 2 tot 3 dagen per week school en dan ook nog een portie thuisstudie. Daarnaast ben ik echtgenoot en vader van 3 kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 7. Een goede balans vinden tussen werk en privézaken is dus makkelijker gezegd dan gedaan. Ik denk dan ook vaak aan een uitspraak van Fred Colli  "Als je iets gedaan wil hebben, vraag het dan aan iemand die het druk heeft".

Natuurlijk zijn er soms dagen dat ik het even niet meer zie zitten, maar dan weet je dat er in het CCB altijd collega's, studenten en natuurlijk Fred en Tineke zijn die je er weer door heen slepen. Dat is zo mooi aan deze opleiding. Je doet het met elkaar maar voor jezelf.

Inmiddels zit ik  in mijn 4e jaar bij het Culinair Centrum Beverwijk. Niveau 2, 3 en de basis patisserie heb ik afgerond en Patisserie  ‘The Next level’  heb ik met een 8,5 afgesloten. Ik ben nu bezig met het afronden van de opleiding tot  Gespecialiseerd Kok niveau 4. Mijn proeve van bekwaamheid in juni dit jaar zie ik vol vertrouwen tegemoet.

Sinds maart 2013 ben ik werkzaam bij Restaurant Papermoon in Voorburg. Een Frans-modern restaurant met maximaal 45 couverts. Hier kan ik als Sous chef / Chef Patisserie mijn creativiteit en enthousiasme compleet zijn gang laten gaan en mezelf verder ontwikkelen. Naast koken ben ik ook steeds opzoek naar verbetering, structurering en innovatie op ieder vlak binnen ons restaurant. Als je het beste uit jezelf en anderen wilt halen moeten de omstandigheden immers optimaal zijn.


Soms vraag ik mijzelf af wat de toekomst zal brengen, maar je toekomst maak je zelf. Het CCB heeft mij de handvatten gegeven waarmee mijn liefde voor het koks en patisserie vak alleen maar zijn toegenomen.

Mijn motto; Haal het beste uit jezelf en verleg de lat iedere keer als je er dichtbij komt. Gaat het je gemakkelijk af? Dan ligt de lat niet hoog genoeg.’

CCB over Alex,
Bovenstaand verhaal zegt het allemaal, Alex is een enorme doorzetter en overwint obstakels omdat hij denkt in oplossingen. Alle restaurants waar hij in de (nabije) toekomst zal gaan werken zullen beter worden. Al zijn (toekomstige) leerlingen ook. Alex is een geboren Chef.
iTkitchen . Links . Contact