Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Marije Krijger

De eerste maanden was het zeker erg wennen op niveau 3, ik kwam net van het ROC in Zeeland af waar ik mijn niveau 2 diploma had gehaald. Maar al snel wist ik dat ik op deze opleiding veel meer mijn passie kwijt kon.

Een jaar als zelfstandig werkend kok waarin alle technieken van het koken voorbij kwamen, van het maken van klassieke gerechten tot aan het villen van hazen, het zelfstandig begeleiden van je team, het omgaan met tijdsdruk en het perfectioneren van de gerechten op het bord. Een super ervaring die ik gelijk meenam op de werkvloer.  Het jaar daarna besloot ik op advies van Fred om niveau 4 te gaan doen. Een gespecialiseerde opleiding met veel patisserie die dat jaar voor het eerst van start ging bij het CCB.

Ik begon deze 'next level' opleiding zonder ervaring in de patisserie maar eindigde succesvol met een diploma van Jeroen Goossens.

Niet alleen patisserie viel onder de niveau 4 opleiding, maar nog onderdelen als; de kaascursus, gastronomie, leermeester, wijncursus, examinatoren training en zelf heb ik er nog een broodcursus aan toegevoegd om mijn vrije opdracht in te vullen.  Kortom zeer drukke jaren waar ik met plezier en vol trots op terug kijk.

Na mijn periode in Beverwijk ben ik mezelf meer gaan ontwikkelen in het runnen van de keuken en het maken van bruidstaarten op aanvraag. Al deze ervaringen hebben uiteindelijk geleid tot het meest recente nieuwtje: mijn vriend en ik zijn de uitdaging aangegaan om een strandtent op de Brouwersdam over te nemen.

Het is bijzonder om te zien wat je in een paar jaar allemaal kan bereiken....alles heeft mijns inziens met passie te maken en met de grenzen die je durft te overschrijden.

CCB over Marije,
Talent + hard werken + doorzettingsvermogen = Marije

Wij twijfelen er niet aan dat ook haar eigen bedrijf succesvol zal zijn.
Strandpaviljoen Brouw  aan de Brouwersdam. Naar de website >>>

Ook is Marije mede-eigenaar van Topsmaken >>>

Marije is terecht één van onze eerste lichting ambassadeurs en daar zijn wij reuze trots op.  :)
iTkitchen . Links . Contact