Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Tomas Knoops

Voeding heeft altijd mijn interesse gehad. Als kind al bedacht ik smaakcombinaties waar mijn ouders vreemd van opkeken. Toen ik in 2010 klaar was met de Havo was de koksopleiding aan de Rooi Pannen in Eindhoven dus een logische stap.

Na mijn eerste stage was ik meteen verkocht en snel werd het voor mij duidelijk dat de finesse en veelzijdigheid van patisserie mij het meest aantrokken in de keuken. Na mijn afstuderen als zelfstandig werkend kok heb ik de opleiding voor gespecialiseerd kok in september 2015 afgerond. Op dit moment werk ik in een bijzondere patisseriezaak in Eindhoven: Intelligentia ICE. Als team ontwikkelen we daar mooie en bijzondere producten.

Omdat we steeds proberen te vernieuwen op het gebied van smaak en presentatie ontstond bij mij de behoefte aan meer kennis en vaardigheden. Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding die voor een volgende stap in mijn vakmanschap zou kunnen zorgen. Uiteindelijk ben ik bij Culinair Centrum Beverwijk terechtgekomen. Tijdens het kennismakingsgesprek heb ik Fred Colli gelukkig ervan kunnen overtuigen dat ik voldoende ervaring had om bij de opleiding Pastry 'The Next Level' aan te kunnen sluiten.

Onder de inspirerende leiding van Jeroen Goossens en Tineke Hendrikse heb ik dit jaar al ontzettend veel geleerd. De technieken die we oefenen kan ik prima gebruiken bij mijn dagelijkse werk bij Intelligentia ICE. Inmiddels heb ik besloten om volgend jaar door te gaan met nog een andere opleiding bij CCB. Ik vind het erg belangrijk om mijn niveau te blijven verhogen en om te blijven leren!
iTkitchen . Links . Contact