Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Marjon van der Pas

Marjon is een van onze ‘carrièreswitchers’. Ze is opgeleid als docent, heeft  even in het onderwijs gewerkt en daarna jaren in de communicatie. De eerste maanden bij het CCB had ze het flink moeilijk. Maar nu, 4 jaar later is ze heel blij dat ze toen heeft doorgezet en wij ook :)

Marjon over  CCB
Toen ik na een reorganisatie mijn communicatiebaan bij een grote ontwikkelingsorganisatie moest verlaten hoefde ik niet lang na te denken wat ik écht wilde. Ik was 54, hield van koken en was niet bang om aan iets nieuws te beginnen. Het was al snel duidelijk dat ik niet op mijn plek was op een regulier ROC waar de studenten vaak nog een stuk jonger zijn dan mijn kinderen. Na een gesprek met Fred Colli bij het CCB wist ik meteen dat dit de opleiding was waar ik moest zijn. Ik wilde alleen een jaar niveau 2 doen; ik kon al lekker koken maar wilde vooral technieken leren. Een jaartje leek me wel genoeg…..
Vol goede moed begon ik aan de opleiding; de medestudenten waren leuk, ik was welliswaar de oudste maar iedereen had al een studie- of werkachtergrond. Al snel kwam ik er achter dat ik tijdens mijn jarenlange werkervaring in de soft sector niet echt was voorbereid op de hiërarchie en de manier van communiceren in de keuken. Wat heb ik vaak moeten slikken, en wat heb ik in de eerste 3 maanden vaak op het punt gestaan om mijn droom te laten varen. Maar toen ik er achter kwam dat die hiërarchie essentieel is om een keuken goed te laten draaien, en dat ik al die stoere taal met een enorme korrel zout moest nemen voelde ik me als een vis in het water.
Dat ene jaartje werden er meer, inmiddels heb ik ook niveau 3 gedaan en een jaar patisserie ‘The next level’, over een paar maanden hoop ik niveau 4 af te ronden.  Naast deze studie, die zeker in niveau 4 veel tijd kost, doe ik cateringopdrachten, werk ik regelmatig als thuiskok en geef ik kookworkshops.
Laatst zei een van mijn gasten dat je aan mijn eten proeft dat ik uit mijn hart kook. Een groter compliment kon ik niet krijgen; mijn softe kant is toch nog niet helemaal verdwenen in het keukengeweld.




iTkitchen . Links . Contact