Koksopleidingen Noord-Holland Koksopleiding
Patisserie opleiding - workshop - cursussen
Wijncursus
Kaascursus

Catrien Kuperus

Catrien is het levende bewijs dat je geen 18 hoeft te zijn om een nieuwe weg in te slaan. Daar zij zich in de afgelopen jaren bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het CCB is zij in augustus 2013 benoemd tot één van onze ambassadeurs.

Koken zonder beperking.

Een aantal jaar geleden is er in Amsterdam onderzoek gedaan naar het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking die zelfstandig in de wijk wonen. Hieruit bleek dat zij zich vaak eenzaam voelden en mede door een zeer beperkt budget slecht aten en veel te dik werden.

Het idee ontstond om een kookgroep te starten met een aantal cliënten van zorginstelling Cordaan, waarbij aandacht aan deze aspecten moest worden besteed. Aspecten zoals persoonlijke hygiëne,  het gezond en lekker leren koken, en mogelijke vriendschappen sluiten om thuis samen te koken en te eten .

De kookgroep o.l.v. Catrien Kuperus bestaat inmiddels 2 jaar en is een groot succes.  Er wordt met veel plezier gekookt, er zijn vriendschappen gesloten en over en weer wordt er samen gegeten. In januari 2014 gaan we in een andere wijk een nieuwe groep opstarten.

Ook gaf ik inmiddels een aantal lessen  (waaronder koken met insecten) aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Windesheim en voerde een vijftal missies uit voor PUM, een organisatie die het midden- en kleinbedrijf ondersteunt in ontwikkelingslanden.  

Catrien over CCB,

Ik kon zelf  best wel een lekkere maaltijd bereiden, maar om mensen te léren koken, moest ik mezelf eerst de professionele beginselen eigen maken. Zo kwam ik bij het Culinair Centrum Beverwijk terecht.  Onder de bezielende leiding van Fred Colli, vele gastdocenten, en met heel veel plezier (en frustraties)  heb ik technieken, voedings-, menu- en  dieetleer enz. onder de knie gekregen.  In het Culinair Centrum ligt de lat bijzonder hoog en is iedere praktijk-dag een uitdaging.  Als je dan je diploma’s hebt gehaald,  inclusief die van leermeester, kun je de meest ingewikkelde gerechten bereiden, maar die ook vertalen naar eenvoudiger versies.

Opleidingen bij het CCB;

2010 Kok niv.2
         Patisserie
2011 ZWK niv.3
2012 Leermeester
         Wijn Swen2
         Kaascursus
2013 Kreeg Catrien het Ambassadeurschap wegens bijzondere verdiensten voor het CCB.
iTkitchen . Links . Contact