• Tel. 0251 292 350
  • info @ culinaircentrumbeverwijk.nl
  • Aanmelden/Inschrijven Cursisten
  • Home
    • Over Ons
    • Reglement
    • CRKBO
    • Privacy Policy
    • Onze studenten
  • Opleidingen
    • L'Equipe CCB
    • MBO-Koksopleiding N2
    • MBO-Koksopleiding N3
    • MBO-Koksopleiding N4
    • Patisserie Opleiding
    • Chocolatier
    • Bootcamp HorecaPatisserie
    • Patisserie The Next Level
    • Vak Opleiding Kok N2
    • Vak-opleiding ZWK N3
    • Vak-opleiding GRK N4
    • Menu koksopleiding
  • Cursussen
    • Wijncursus
    • Kaascursus
    • Gastronomie
    • De Chemie van koken
    • Allergeenvrij bakken.
    • De Kookhoek
    • De ultieme appeltaart
  • Subsidies
  • Workshops
    • Kookfeestjes
    • Presentatie techniek
  • Foto's
  • Contact
    • Contact Formulier
    • Routebeschrijving
    • Link Partners
  • Eet bij ons

Allergeenvrij bakken in de praktijk

Een praktijkgerichte 4 daagse cursus door Jane Wijbers, Patissier, Diëtiste i.o, Blogger, Influencer, ervaringsdeskundige maar vooral levensgenieter. Lees meer over Jane >>>

Doelgroep:Koks, patissiers, Horeca-ondernemers en iedereen die er mee te maken heeft.

Na het volgen van deze cursus is de cursist in staat om gasten met voedselovergevoeligheden de juiste allergeneninformatie te verstrekken en gerechten en desserts te serveren waar diegene zonder zorgen van kan genieten.

Leerdoelen:
• Verschillen tussen de vormen van voedselovergevoeligheden en de reacties die zij kunnen veroorzaken
• Kennis van de 14 allergenen volgens de Europese Wetgeving
• Informatie over de wetgeving
• Voldoen aan de wetgeving
• Herkennen van allergenen op etiketten en productinformatie
• Het verstrekken van de juiste allergeneninformatie
• Een stappenplan maken om een consument met voedselovergevoeligheden een veilig gerecht/product aan te bieden
• Kennis van en werken met allergeenvrije producten
• Recepturen aanpassen naar een allergeenvrij receptuur
• Allergeenvrije gerechten bereiden

Lesmateriaal:
• Specificatiebladen van de 14 allergenen
• Verordening (EU) Nr. 1169/2011

Les inhoud.

Dag 1:
• Kennismaking
• Proeverij
- ervaren dat allergeenvrij eten ook lekker kan zijn
- het herkennen en ontdekken van de allergeenvrije producten
• Theorie
- Vormen van voedselovergevoeligheden en reacties
- 14 wettelijke allergenen
- Allergenen: gluten en lupine
• Glutenvrij bakken

Dag 2:
• Theorie
- Wetgeving
- Herkennen van allergenen op etiketten en productinformatie
- Allergenen: ei en melk (lactose)
- Extra aandachtgebied: vegan
• Opdrachten uitvoeren om de theorie eigen te maken
• Vegan, eivrij en lactosevrij bakken

 Dag 3:
• Theorie
- Voldoen aan de wetgeving
- Het verstrekken van de juiste allergeneninformatie
- Allergenen: noten en pinda
- (On)geraffineerde suikers en zoetstoffen
• Opdrachten uitvoeren om de theorie eigen te maken
• Noten- en pindavrij bakken

Dag 4:
• Eindopdracht 1: allergenenvrije high tea bereiden van 4 producten:
- Aan de hand van een casus wordt de high tea samengesteld
• Afsluiting van het patisserie gedeelte met een presentatie en proeverij van de gemaakte high tea’s





Kosten

€ 695.00 incl. lunch en de hele dag koffie, thee, fris.

(Oud) CCB leerlingen krijgen 10% korting.

Schrijf je nu in

Data

Woensdag 6, 13, 20 en 27 november.

Culinair Centrum Beverwijk voor alle culinaire opleidingen. | Wijkermeerweg 70, 1948 NX Beverwijk | Tel. 0251 292 350