Koksopleidingen

MBO en Vakopleiding
Kok niveau 2
Zelfstandigwerkend kok niveau 3
Gespecialiseerd kok niveau 4

Kaascursus

Betty Koster en Robert Verweij verzorgen samen de enige gastronomische kaascursus van Nederland.

Wijncursus

De wijncursussen worden verzorgd door kok & vinoloog Robert Verweij van TeesT.


Patisserie

Patisserie opleidingen
Basis patisserie voor starters
Next Level, Chocolatier en Horeca patisserie o.l.v. Jeroen Goossens voor gevorderden.

Welkom bij Culinair Centrum Beverwijk

Mogen wij u even voorstellen aan de mensen achter Culinair Centrum Beverwijk:

Tineke Hendrikse, verzorgt de lessen patisserie en de workshops taartdecoreren.
Fred Colli, ( CV ) is belast met de dagelijkse leiding en is docent koken en patisserie.
Lucy Moermond, financiële,- en studenten administratie is gastvrouw tijdens de koksopleiding.
Robèrt Verweij, ( CV ) TVkok en vinoloog, verzorgt de wijn,- en gastronomie lessen.
Betty Koster, eigenaresse van L'Amuse, geeft samen met Robèrt de Kaascursus voor Foodprofessionals.
Jeroen Goossens is verantwoordelijk voor Pastry, The Next Level en de opleiding tot Horeca Patissier.
Joris Paardekooper, docent koken en patisserie.

Gastdocenten t/m het schooljaar 2018 waren;
Arthur Tuytel (patisserie), Jeroen van Oijen ( Gastronomixs), Peter Meurs (IJssculpturen), Jacco Spil (cacaoschilderen), Coos Gijzenij (suikertrekken), Suzanne Kruithof (suikerbloemen), June Twelves (modeleren), Colette Peters, (Topsy Turvy technieken), Marianne Koorn, (taartontwerpen), Rob Schippers,(kookdocent), Paul Heijne (wild en gevogelte),JW van Gelder, (Examinator Cas Spijkers Academy), Jurre de Boer, (Chefkok), Hans Heiloo (patisserie), Rinus Meinders (marsepein specialist), Koppert Cress (Cressperience), De Spaanse Topchefs van de Convivia Slow Food Santa Cruz de Tenerife, Adrián Bruins, Fabian Mora Chinea en Abraham Barroso, Angélique Schmeinck (Inspiratiesessie Smaakvrienden en Culinair Mindmappen), Jeroen van Oijen (Culinair Componeren), SVH Meesterkok Ad Klaassen, SVH Meesterkok Anton Dijk SmartCuisine,  Sterren-Chef Jozua Jaring van Restaurant Ratatouille.


De SVO deskundigen: John Willems (Visspecialist), Frank de Best (Vleesspecialist), Willem –Jan Tilborgs (AGF specialist), Nico Putter (Worstmakerij), Dennis Wever (Algemene vakken), Corrie Mimpen (rekenen) Caroline Couperus (Engels), Simon Klein (Engels), Wilma Bok (onderwijskundige), Conny Korten (projectcoördinator, docent, mentor en BPV-begeleider van de koks-studenten).

CCB werkt ook samen met KoksOnline waardoor zij de beschikking hebben over een uitgebreid koksnetwerk met veel verschillende specialiteiten. Kortom CCB is niet zo maar een koksschool.

Voor algemene informatie u ons bereiken via het contactformulier.

Bekijk de video over onze opleidingen

Nieuws

Denk jij aan een Koksopleiding voor het komende schooljaar?  Maak dan snel een afspraak om langs te komen om alles te bekijken en te bespreken.
Lees verder >>>

U kunt nu inschrijven voor het nieuwe schooljaar. Maak vrijblijvend een afspraak om langs te komen om alles te bekijken en te bespreken. Lees verder >>>

De opleiding tot Chocolatier / Patissier start eind augustus 2018. Ook deze opleiding staat onder leiding van Jeroen Goossens. Stuur een mailtje voor een afspraak en maak kennis met alle ins en outs van deze unieke opleiding.
Lees verder >>>

Pastry, The Next level, is een patisserie opleiding voor de gevorderde patissier o.l.v. Jeroen Goossens. In vakkringen behoeft Jeroen nauwelijks introductie.
Lees Verder >>>

Met ingang van het nieuwe schooljaar komt Sterren Chef Jozua Jaring het CCB team versterken bij de opleiding Gespecialiseerd Kok. lees verder >>>

CCB biedt ook opleidingen in verschillende culinaire specialisaties. Deze staan o.l.v. TV-kok en sommelier Robèrt Verweij. 

Wijncursus    start   8 januari 2018
                      van 19.00 u - 22.30 u.
Gastronomie start   8 januari 2018
                      van 13.00 u - 16.30 u.
Kaascursus   start 19 februari 2018
                      van 10.00 u - 17.00 u.

In deze rubriek willen wij u graag voorstellen aan een aantal van "onze" mensen.
Als student al uit het juiste hout gesneden, inmiddels vakmensen waar wij super trots op zijn en die wij dus in alle opzichten van harte aanbevelen. lees verder >>>.

In deze cursus neemt dr Maurits de Klepper je mee naar de chemie en praktische wetenschap van het koken. Tijdens deze cursus leer je beter te begrijpen wat er gebeurd tijdens de bereiding en wat de gevolgen zijn van de keuze van je ingrediënten.  Op de foto Maurits (l) in gesprek met zijn grote inspirator Harold McGee. Lees verder >>>

Nieuw in ons aanbod! 3 modules Horeca Patisserie. Elke module bestaat uit 5 lessen (één lesdag per week).
we starten in februari 2019. Wat kan je verwachten: Grand dessert onderdelen, buffet onderdelen, longueurs, à la carte desserts, verrines, dessert aan tafel, decoraties als tuilles, chocolade-, vers fruit en showelementen. Lees Verder >>>

Ruben van Trigt en Matthijs Groen winnen de Dutch Pastry Decathlon 2018 tijdens de NH Horecabeurs van VHC Jongens BV. lees verder >>>

U kunt ook bij ons komen eten