• info @ culinaircentrumbeverwijk.nl
  • Aanmelden/Inschrijven Cursisten
  • Home
    • Over Ons
    • Reglement
    • CRKBO
    • Privacy Policy
    • Onze studenten
  • Opleidingen
    • Opleiding Kok Niveau 2
    • Opleiding ZWK Niveau 3
    • Opleiding GK Niveau 4
    • Vakopleiding Patisserie
    • Patisserie The Next Level
    • Chocolatier
    • Menu koksopleiding
  • Cursussen
    • Wijncursus
    • Kaascursus
    • Gastronomie
    • Allergeenvrij bakken.
    • De Kookhoek
  • Subsidies
  • Workshops
    • Kookfeestjes
    • Presentatie techniek
  • Foto's
  • Contact
    • Contact Formulier
    • Routebeschrijving
    • Link Partners
  • Eet bij ons

Jane’s Flavours

Mijn droom is dat iedereen met voedselovergevoeligheden overal in Nederland zonder zorgen van eten kan genieten.

Begin 2018 is bij mij de chronische ziekte Endometriose gediagnosticeerd. Ter vermindering van de klachten is mij toen geadviseerd om een speciaal dieet te volgen. Dit betekent dat ik onder andere gluten-, lactose-, soja- en suikervrij moet eten. Door de complexiteit kan ik bijna nergens meer uiteten, niet meer even snel een kant- en klare maaltijd in de magnetron gooien of op een verjaardag genieten van een heerlijk taartje. Het is elke dag een ontdekkingsreis naar wat ik dan wel kan eten.

Zo zijn er in Nederland ruim 400.000 mensen met voedselovergevoeligheden en ruim 8 miljoen mensen met een chronische ziekte. Een groot deel van deze mensen zit in dezelfde zoektocht als ik en een groot deel is zich er niet van bewust dat zij met de juiste voeding hun kwaliteit van leven kunnen verhogen.

Voeding heeft zoveel impact op hoe je je voelt en je gezondheid. Ik ben er van overtuigd dat als je je lichaam geeft wat het nodig heeft dat je hiermee een gezonde leefstijl voor jezelf creëert. Een gezonde leefstijl waardoor je minder lichamelijke klachten ervaart, je mentaal beter voelt en met meer energie door het leven gaat. Dit geldt trouwens ook voor mensen zonder (gediagnosticeerde) voedselovergevoeligheden.

Jane’s Flavours ondersteunt hierbij. Met mijn foodblog deel ik simpele recepten, veilige hotspots, voedingskennis en leefstijltips. Het biedt tools om het volhouden van deze gezonde leefstijl leuker en makkelijker te maken en om met de opgedane kennis bewuste voedingskeuzes te maken.

Om iedereen ‘overal’ te kunnen laten genieten van eten ontwikkel ik workshops/cursussen voor mensen in de horecabranche. Hiermee wil ik hun kennis van allergenen vergroten, hen uitdagen om soms af te wijken van het menu en prikkelen om hun creativiteit te gebruiken. Zodoende kunnen meer mensen met voedselovergevoeligheden lekkere maaltijden geserveerd krijgen.

Ik vind het fantastisch dat Culinair Centrum Beverwijk (CCB) het belang inziet van bewustwording en meer kennis in de horeca over voedselovergevoeligheden. Dit is namelijk een snel toenemend gezondheidsprobleem. Ik voel mij bijzonder vereerd, dat ik gevraagd ben om deze cursussen bij het CCB te geven, want in 2013 heb ik hier de opleiding Patisserie gevolgd.

Laten we gezamenlijk een nieuwe trend zetten: iedereen met en zonder voedselovergevoeligheden samen laten genieten van eten!

Jane.

naar Janeflavours.nl >>>


Schrijf je nu in

Data

Nog niet bekend.

Culinair Centrum Beverwijk voor alle culinaire opleidingen. | Wijkermeerweg 70, 1948 NX Beverwijk | Tel. 0251 292 350