• info @ culinaircentrumbeverwijk.nl
  • Aanmelden/Inschrijven Cursisten
  • Home
    • Over Ons
    • Reglement
    • CRKBO
    • Privacy Policy
    • Onze studenten
  • Opleidingen
    • Basiskok
    • Zelfstandig Werkend kok
    • Gespecialiseerd Kok
    • Patisserie
    • Patisserie The Next Level
    • Keukenassistent
    • Menu koksopleiding
  • Cursussen
    • Wijncursus
    • Kaascursus
    • Gastronomie
    • Allergeenvrij bakken.
    • De Kookhoek
  • Subsidies
  • Workshops
    • Kookfeestjes
    • Presentatie techniek
  • Foto's
  • Contact
    • Contact Formulier
    • Routebeschrijving
    • Link Partners
  • Eet bij ons

Keukenassistent

Keukenassistent

Toelatingseisen
U bent voldoende taalvaardig en bereid u in te zetten om de opleiding te volgen. 

Studiedruk
Studenten volgen gedurende een half jaar één (vaste) dag per week de lessen van 9.30 uur - plm 17.00 uur. 
Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 4 - 6 uur per week aan zelfstudie.

Beroepsgericht opleiden: de opleiding sluit aan bij de praktijk
In veel horecabedrijven wordt er gezocht naar personeel dat veelzijdige en eenvoudige taken aan kan in de keuken. Wij leiden onze studenten op om efficient, schoon en snel te werken en instructies te begrijpen van collega's. Vakkkennis en het oefenen met vaarigheden zijn belangrijk maar ook houding, gedrag en inzicht. Studenten kunnen zelf hun tempo bepalen binnen het lesprogramma. Onderdelen die ze al goed beheersen, kunnen ze sneller doorlopen. Aan onderwerpen waar wat meer tijd voor nodig is, kunnen zij meer aandacht besteden.

Leren in de praktijk
Aan het begin van de opleiding bekijkt de student samen met zijn mentor wat hij tijdens de opleiding gaat leren. Daarbij wordt rekening gehouden met wat de student al kan en weet. De docent bekijkt steeds hoe zij de student kunnen helpen om zijn kennis, vaardigheden en inzichten te verbeteren en te vergroten. Eén en ander wordt vastgelegd in het portfolio dat de student gedurende de opleiding opbouwt. Om de opleiding tot kok volledig te laten aansluiten bij de eisen uit het kwalificatiedossier hebben we gekozen voor de SVH methode, theorie- en werkboeken, incl. online licentie.

Inhoud van de opleiding
De lessen zijn elke week op een vaste lesdag (dinsdag, woensdag of donderdag) in Culinair Centrum Beverwijk. Iedere lesdag start met theorie over een bepaald onderwerp, zoals bijvoorbeeld voedings- en menuleer, hygiëne, warenkennis, bereidingstechnieken, inkoop- en voorraadbeheer. Daarna volgt het praktijkgedeelte.

Instroommomenten.

Aan het begin van het schooljaar en bij voldoende interesse nogmaals in januari

Doorstroommogelijkheden
Na deze opleiding is het mogelijk om door te stromen naar de opleiding basiskok.

Maar er is meer:

Studenten aan de de Koksopleiding krijgen vaak korting op de diverse activiteiten van het CCB.

Wijzigingen voorbehouden.







Kosten

 

Kosten:

Opleiding: €1500,00

Examen: € 250,00

Leermiddelen: € 100,00Verder heb je nog kleding (plm €150.00) en messen (plm € 145.00) nodig.

*) vrij gesteld van btw, de overige kosten zijn inclusief btw.

Belasting:
De studie kosten zijn mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting. zie www.belastingdienst.nl

Schrijf je nu in

Data

Vakantie Rooster 2021 - 2022

Herfstvakantie        16 oktober t/m 24 oktober 2021
Kerstvakantie          25 december 2021 t/m 9 januari 2022
Voorjaarsvakantie  19 februari t/m 27 februari 2022
Meivakantie            30 april t/m 8 mei 2022
Zomervakantie       9 juli t/m 29 augustus 2022

Wijzigingen voorbehouden.

Culinair Centrum Beverwijk voor alle culinaire opleidingen. | Wijkermeerweg 70, 1948 NX Beverwijk | Tel. 0251 292 350