• Tel. 0251 292 350
  • info @ culinaircentrumbeverwijk.nl
  • Aanmelden/Inschrijven Cursisten
  • Home
    • Over Ons
    • Reglement
    • CRKBO
    • Privacy Policy
    • Onze studenten
  • Opleidingen
    • L'Equipe CCB
    • MBO-Koksopleiding N2
    • MBO-Koksopleiding N3
    • MBO-Koksopleiding N4
    • Patisserie Opleiding
    • Chocolatier
    • Bootcamp HorecaPatisserie
    • Patisserie The Next Level
    • Vak Opleiding Kok N2
    • Vak-opleiding ZWK N3
    • Vak-opleiding GRK N4
    • Menu koksopleiding
  • Cursussen
    • Wijncursus
    • Kaascursus
    • Gastronomie
    • De Chemie van koken
    • Allergeenvrij bakken.
    • De Kookhoek
    • De ultieme appeltaart
  • Subsidies
  • Workshops
    • Kookfeestjes
    • Presentatie techniek
  • Foto's
  • Contact
    • Contact Formulier
    • Routebeschrijving
    • Link Partners
  • Eet bij ons

Vak-opleiding Zelfstandig Werkend Kok Niveau 3

Vak-opleiding Zelfstandig werkend kok (niveau 3)
De opleiding Zelfstandig werkend kok van Culinair Centrum Beverwijk is bedoeld voor mensen die (nog) niet werken als kok in een erkend leerbedrijf en het vak van zelfstandig werkend kok willen leren. De opleiding sluit aan op de praktijk en biedt de mogelijkheid om het SVH diploma Zelfstandig Werkend Kok op niveau 3 te behalen.

Toelatingseisen
U bent in het bezit van het diploma Kok niveau 2 of vergelijkbare EVC's.

Studiedruk
Studenten volgen gedurende één jaar één (vaste) dag per week de lessen van 9.30 uur - plm 21.30 uur. Ook zoeken wij samen met u naar mogelijkheden om de nodige praktijkervaring op te doen. Dit is afhankelijk van uw situatie. Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 4 - 6 uur per week aan zelfstudie.

Beroepsgericht opleiden: de opleiding sluit aan bij de praktijk
Bij het CCB zijn niet alleen kennis en vaardigheden belangrijk, maar ook houding, gedrag en inzicht. CCB leidt studenten daarom op volgens het onderwijsmodel competentie- en beroepsgericht werken. Studenten kunnen zelf hun tempo bepalen binnen het lesprogramma. Onderdelen die ze al goed beheersen, kunnen ze sneller doorlopen. Aan onderwerpen waar wat meer tijd voor nodig is, kunnen zij meer aandacht besteden.

Leren in de praktijk
Aan het begin van de opleiding bekijkt de student samen met zijn mentor wat hij tijdens de opleiding gaat leren. Daarbij wordt rekening gehouden met wat de student al kan en weet. CCB bekijkt steeds hoe zij de student kunnen helpen om zijn kennis, vaardigheden en inzichten te verbeteren en te vergroten. Eén en ander wordt vastgelegd in het portfolio dat de student gedurende de opleiding opbouwt. Om de opleiding tot zelfstandig werkend kok volledig te laten aansluiten bij de eisen uit het kwalificatiedossier heeft CCB gekozen voor de SVH methode ZWK, theorie- en werkboeken, incl. online licentie.

Inhoud van de opleiding
De lessen zijn elke week op een vaste lesdag (dinsdag, woensdag of donderdag) in Culinair Centrum Beverwijk. Iedere lesdag start met theorie over een bepaald onderwerp, zoals bijvoorbeeld moderne voedingsleer, presentatietechnieken, moleculaire gastronomie, wijn- en spijskennis, menu-engineering, begeleiden en aansturen van een team.

Daarna volgt het praktijkgedeelte, inclusief de avond, dat altijd een relatie heeft met de behandelde theorie en de beroepspraktijkvorming. In dit onderwijsprogramma gaat de student aan de slag met de mise en place voor het avond diner en vervult hij onder andere de rol van chef de partie.

Naast de programmaonderdelen, die direct gerelateerd zijn aan de beroepspraktijk vormen de vakken als Nederlands (2F), rekenen (2F), Engels, loopbaan en burgerschap een vast onderdeel van het lesprogramma.

Instroommomenten
Aan het begin van het schooljaar

Doorstroommogelijkheden
Na deze opleiding is het mogelijk om door te stromen naar de opleiding Gespecialiseerd kok (niveau 4).

Maar er is meer:
Studenten aan de de Koksopleiding krijgen vaak korting op de diverse activiteiten van het CCB..

Wijzigingen voorbehouden.

 




Kosten

Kosten
Opleiding                       € 3495.00 *)
Bijdrage externe lessen € 588.00 *)
Boeken en digicode       € 395.00  (stelpost)

*) vrij gesteld van btw, de overige kosten zijn inclusief btw.

Belasting:
De studie kosten zijn mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting. zie www.belastingdienst.nl

Schrijf je nu in

Data

Vakantie Rooster 2018- 2019
Paasvakantie 22 t/m 28 apr
Pinkstervakantie 10 t/m 16 juni
Zomervakantie 12 juli t/m 25 aug

Vakantie Rooster 2019 - 2020
Herfstvakantie           21-10-2019 - 27-10-2019
Kerstvakantie            24-12-2019 - 05-01-2020
Voorjaarsvakantie     17-02-2020 - 24-02-2020
Paasvakantie            13-04-2020 - 23-04-2020
Pinkstervakantie       02-06-2020 - 09-06-2020
Zomervakantie         13-07-2020 - 23-08-2020

Let op!
Er is gewoon les tijdens de meivakantie
en op Hemelvaartsdag.

Wijzigingen voorbehouden.

Culinair Centrum Beverwijk voor alle culinaire opleidingen. | Wijkermeerweg 70, 1948 NX Beverwijk | Tel. 0251 292 350